Сарајево: На традиционалном пливачком митингу Даница Дивљак освојила четири злата

                У току протеклог викенда у Сарајеву је одржан 21. Међународни пливачки митинг „Сарајеву с љубављу“, а поводом 6. априла – Дана града Сарајева.

                Организатор митинга био је Пливачки клуб „Босна“ који је ове године окупио преко 400 такмичара из тридесет клубова из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије, Хрватске, Словеније и Холандије.

                На стазама Олимпијског базена „Отока“, као члан Пливачког клуба „Динамо“ Панчево, наступила је и Даница Дивљак из Банатског Новог Села која је освојила пет медаља – четири злата и једну бронзу.

Прво место (злато) на 100 метара – делфин,

Прво место (злато) на 200 метара – прсно,

Прво место (злато) на 50 метара – делфин,

Прво место (злато) на 400 метара – мешовито,

Треће место (бронза) на 400 метара – мешовито у апсолутној категорији.

Даница Дивљак са освојеним медаљама

                Иначе, на митингу на коме су учествовали такмичари из Амстердама, Велења, Марибора, Задра, Мостара, Бања Луке, Панчева, Будве, Котора, Херцег Новог и Сарајева  оборено је и неколико државних рекорда.

Женска штафета у саставу: Авдић, Врабац, Хрустемовић и Гушић (Sport Time) поставила је нови државни рекорд Босне и Херцеговине у апсолутној категорији, у дисциплини 4х100м слободно.

                Самир Буразеровић (Sharks) поставио је нови државни рекорд Босне и Херцеговине у дисциплини 100м – делфин, у категорији дечака до 14 година.

                Јана Боровић (Budvanska Rivijera) поставила је нови државни рекорд Црне Горе у дисциплини 100 метара леђно.

                (Банатски добошар/Vijesti.ba)