Крива Река: Одржан дечији базар за хуманитарне намене

У среду, 24. априла у издвојеном оделењу Основне школе „Миливоје Боровић“ организован је дечији базар хуманитарне намене. Радионица са продајом спроведена је у оквиру пројекта „Обогаћени једносменски рад“, а двориште криворечке школе поново је окупило маштовиту и довитљиву децу.

        У припреми производа за дечији базар учествовало је 52 ученика од првог до четвртог разреда, 28 из Криве Реке и 24 из Шљивовице. На шареним тезгама ове занимљиве пијаце били су мед од маслачка, сок од лимуна, корпице за Васкршња јаја, расад чуваркуће, украси и накит, припремљено је и послужење, а артикли су стигли и из Медицинске школе из Ужица.

Учитељица Љиљана Петровић која је радила са ђацима истакла је да су деца била одушевљена идејом да базар буде хуманитарног карактера, као и да помоћ буде усмерена ка неком од ученика слабијег материјалног стања, а о чему ће се изјаснити ученички парламент.


        „Ми иначе код деце желимо да подстичемо хуманост, да развијамо код њих прави систем вредности, а истовремено желимо да развијемо и тај предузетнички дух, да они самостално нешто направе, да виде на који начин могу да зараде неки новац, и како касније тај новац можемо да преусмеримо ка онима којима је то потребније него нама и да их усрећимо на тај начин. Они воле те активности у којима нешто стварају, и сви смо уживали,“ навела је учитељица Љиљана Петровић.

 Догађај је испратила директорка ОШ „Миливоје Боровић“ Ана Ристановић, а посетили су га и директор Еко Аграра Марко Марић и помоћница председника општине Чајетина Марија Јеремић. Пројекат обогаћене једносменске наставе подразумева рад након редовне наставе у који спадају израда домаћих задатака, посебне радионице и друге активности.

(Банатски добошар/Општина Чајетина)