Mлекомат са органским млеком и на Краљевом тргу на Златибору

        У самом центру Златибора, поред Инфо центра Туристичке организације Златибор, пуштен је у рад и други млекомат са органским млеком. Слични млекомат недавно је постављен на последњој станици „Голд гондоле“ на врху Торника.

Марко Марић, директор „Златиборског еко аграра“ је навео да је млекомат потпуно аутоматизован и да је осим готовином плаћање могуће и платним картицама, како би се избегле евентуалне потешкоће са враћањем кусура.

 „То је пројекат у склопу развоја млекаре „Наша Златка“ и пољопривреде у нашем крају. Још један добар корак понуде на Златибору, како за становништво и за туристе, тако и за локалне пољопривредне произвођаче чију робу пласирамо на један савремен и адекватан начин. Млекомат располаже замењивом боцом од 200 литара и уколико потребе корисника то захтевају, у могућности смо да и више пута дневно мењамо ту боцу са новим млеком“, изјавио је за медије Марко Марић.

Марић је навео и да је појединачна боца за млеко повратна и свако ко је једном купи може да је користи више пута у складу са адекватним одржавањем. Сама боца кошта 100 динара, а литар млека на аутомату 220 динара. Постоји могућност и за куповину пола литре органског млека.

„Млекомати „Наше Златке“ повезују локалну пољопривреду и туристичку понуду Златибора и задовољни смо да ће и мештани и туристи моћи да купе органско млеко произведено на територији општине Чајетина, од проверених произвођача“, изјавио је директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

Иначе, млекара „Наша Златка“ данас ради са 2.000 литара конвенционалног млека и 1.000 литара органског млека од кога прави готове производе. Путем два постојећа и кроз будућу мрежу млекомата широм Златибора биће обезбеђен пласман органског пастеризованог млека од стране локалних сертификованих произвођача.

(Банатски добошар/Општина Чајетина)