Златибор спремно дочекује бројне госте за предстојеће празнике

Једна од најпосећенијих туристичких дестинација у току целе године у Србији – Златибор, за првомајске и ускршње празнике биће стециште бројних туриста како из земље тако и из региона.

Сама туристичка понуда омиљене српске планине биће и у дане предстојећих празника веома разноврсна и садржајна. Од традиционалног уранка и провода на излетиштима, бесплатног концерта на Краљевом тргу, дечијих игара без граница и отварања новог авантуристичког парка за најмлађе, вожњи и креативних активности на „Голд гондоли“ до васкршњег бојења јаја и изложбе у Музеју „Старо село“, забавних програма у златиборским хотелима, посета познатим локалитетима.

Током празника очекује се и велики број излетника на атрактивним природним локацијама Златибора. Излетишта Водице, Око, Тић поље, обале Рибничког језера и Црног Рзава, видиковци на Градини и Обадовом брду неки су од омиљених локалитета за првомајски уранак. Сва златиборска излетишта лако су доступна. До свих воде добри путеви и адекватна сигнализација, а за љубитеље одмора у природи уређени су летњиковци, простори за роштиљ и одмор у природи.

Већ познати туристички локалитети као што су Стопића пећина, Музеј „Старо село“ Сирогојно, водопад Гостиље, као и живописна туристичка села Љубиш, Рожанство, Трипково спремни су да приме хиљаде посетилаца.

Своја врата у празничне дане отвориће и још један забавно-авантуристички парк „Спортланд“, смештен у пријатном амбијенту борове шуме у центру Златибора, преко пута главног улаза у хотел „Палисад“.

У току предстојећих празничних дана и сви љубитељи параглајдинга, вожње квадовима, јахања и панорамског обиласка  Златибора кочијама могу себи да приуште ове активности у природи.

„Голд гондола“ је за предстојеће празнике припремила низ активности кроз спој забаве и едукације, а све као добру основу за целодневни боравак на траси гондоле.

Сама Гондола ће током празника радити сат дуже од уобичајеног радног времена тако да ће путници до 5. маја моћи да се возе од 9 до 17 часова, док је последња вожња са Торника у 18 часова.

(Банатски добошар/Туристичка организација Златибор)