Панчево: За предстојеће локалне изборе све већи број листа

Након расписивања локалних избора и у граду Панчеву, прва је свој излазак на изборе и списак од 70 кандидата предала коалициона листа „Александар Вучић – Панчево сутра“, а коју предводи Српска напредна странка. Потписи су прикупљaни дан након расписивања избора, односно у суботу, 26. априла, и том приликом је прикупљено преко 2.000 потписа.

 Своје присуство на локалним изборима најавила је и коалициона групација Панчево против насиља, а која ће у изборну утакмицу ући под слоганом „Бирам борбу за Панчево. У њиховом првом обраћању за јавност и заједничком саопштењу нагласили су да је њихов заједнички пут од децембарских избора до данас био препун изазова и политичких турбуленција на републичком нивоу, а на које је локал одговорио једногласно и сложно да од борбе за Панчево неће одустати.

Борбу за одборничке мандате у граду на Тамишу најавило је и Удружење грађана  „Група“ Панчево, која је своју листу назвала „Група Панчево – Ваше комшије“, а носилац листе ће бити Игор Вуковић, дипломирани економиста. Ова листа је преко друштвених мрежа најавила да ће прикупљање потписа подршке за њихове одборничке кандидате бити 7. и 8. маја, у својим просторијама на углу улица Цара Лазара и Радомира Путника од 16 до 20 часова, као и у месној канцеларији Месне заједнице у Банатском Новом Селу, 7. и 9. маја у периоду од 17 до 20 часова.

„По свему судећи на предстојеће локалне изборе излазимо једини самостално. Велика енергија се створила око наше организације, односно око нашег програма. Позивамо све становнике наших  девет насељених места и самог града да нас подрже како би Панчево већ од понедељка, 3. јуна кренуло у новом правцу“, изјавио је за наш портал Игор Вуковић.

Након њих своје присуство на изборима најављује и Коалиција Ратних ветерана Панчева коју чине мањинске странке: Бунт –Права Србија  и Ратни ветерани за Србију. Њихова изборна листа носиће назив „Ратни ветерани Панчева“, а носилац листе  је Љубиша Словић, ратни ветеран.

Љубиша Словић

„За разлику од неких градова у Србији ратни ветерани у Панчеву, односно права која им припадају, су последњих година занемаривана. Бесплатни здравствени прегледи, накнаде у износу од 18 до 20 хиљада динара, погодности у градском превозу, смањење комуналија, бањска лечења, прибављање огрева само су неке од ствари које ветеранима припадају у другим срединама. Зато се на предстојећим изборима кандидујемо да би то и у Панчеву заживело“, навео је за наш портал Љубиша Словић.

Ратни ветерани у Медија центру у Београду прошле године, фото: Printscreen