Панчево: Утакмица није ни почела, а судије фаворизују само један тим

Да се Српска напредна странка прибојава резултата локалних избора (заказани за 2. јун) у многим градовима широм Србије, говори нам и новонастала ситуација у Панчеву. Наиме, како наш портал сазнаје, појединим политичким актерима онемогућене су неке од предизборних радњи, односно нормално прикупљање потписа за подршку изборним листама.

Да је тако Банатском добошару потврдили су челни људи Групе грађана „Група Панчево“, а који су навели, да им је Градска управа онемогућила прикупљање потписа за њихову изборну листу у уторак, 7. маја у послеподневним часовима у Месној заједници у Банатском Новом Селу.

Како кажу, свој затев предали су још прошле недеље (30. априла) на писарници Градске управе, а како су због празничних дана скраћени рокови предизборних радњи, с правом су очекивали да им се омогући прикупљање потписа и ван радног времена службеног лица Месне канцеларије у Банатском Новом Селу.

И стварно, од како је уведено вишестраначје у Србији пракса многих политичких организација, па и садашње партије на власти у Панчеву (било да су то некадашњи радикали, демократе, дсс, Г17, лигаши…), била је да се по насељеним местима прикупљају потписи подршке бирача политичкој листи која учествује на изборима. И најчешће је то било у послеподневним и вечерњим часовима, а некада и викендом. И никад се није правио сличан проблем, сви су имали подједнаке услове и шансу да се појаве на политичкој позорници.

Зграда Скупштине града Панчева

Међутим, ово данас је нешто ново, нешто што нема везе са демократијом, са правом сваког појединца, удружења или партије да се слободно појави на изборима – ово има везе само са аутократијом.