Банатско Ново Село: Одржана радионица „Авантура зелембаћа“

У уторак, 14. маја Удружење „Омладинска зона“ из Панчева одржало је у току преподневних часова на сеоском Вашаришту радионицу под називом „Авантура зелембаћа“, а која је кроз игру и дружење деце промовисала екологију и рециклирање.

Радионица је реализована уз помоћ ученика првог и другог разреда Основне школе „Жарко Зрењанин“, као и оделења I4  Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Панчева.

„Авантура зелембаћа“ је пројекат који је прошле године прошао на Конкурсу који је расписала Локална фондације Панчево у сарадњи са компанијом Ветрозелене, а под називом „Идеје које покрећу промене“, где им је за ову едукацију и игру одобрено 300.000 динара.

Треба рећи да је поменутим конкурсом „Идеје које покрећу промене“ било планирано да са укупно 2 милиона динара буду подржане иницијативе које се тичу: оснаживања младих и њиховог образовања, оснаживања жена, подршка уметности и култури, здравља и благостања, улагања у знање и вештине заједнице, као и иницијатива у вези са инфраструктуром, а све то на територији Банатског Новог Села и Долова.

Оно што је за сваку похвалу је и гест Александра Рајина, односно његове фирме „ADMIDO“ Банатско Ново Село која је за сву децу и наставно особље обезбедила флаширану негазирану воду.

Фото: Printscreen