Долово: Месна заједница обележила сеоску славу – летњег Светог Николу

                Чланови скупштине Месне заједнице „Мита Вукосављев“ заједно са представницима бројних удружења, спортских колектива и привредних друштава, a који сарађују са овом локалном самоуправом, обележили су синоћ сеоску славу Пренос моштију Светог оца Николаја – летњег Светог Николу.

                Након вечерњих служби у све три доловачке цркве, резању славског колача у просторијама МЗ присуствовали су свештеници Српске и Румунске православне цркве, а овогодишњи кум славе био је Прокоп Јовановић са породицом. У току свечаног дела кумства за наредну годину прихватили су се чланови Добровољног ватрогасног друштва.

                Данас, 22. маја, на сам дан сеоске Славе, одржане су најпре јутарње свечане литургије како у Великој тако и у Малој цркви (обе су посвећене Преносу моштију Светог оца Николаја), да би се након тога организовале литије око храмова и свечани коктели.

                Кум овогодишњег обележавања Светог Николе у Великој цркви био је Саша Живојновић са породицом.

Велика црква, подигнута 1811. године, фото: Банатски добошар

Треба рећи и да је летњи Свети Никола пре две недеље (по Грегоријанском календару) обележен и у храму Румунске православне цркве, а који је такође посвећен Преносу моштију Светог оца Николаја.

Зграда Месне заједнице “Мита Вукосављев”