Панчево: На пет изборних листа и 15 кандидата из Банатског Новог Села

            Градски парламент у Панчеву броји 70 одборника и за предстојеће локалне изборе који су расписани 2. јуна, а по одлуци Градске изборне комисије, надметаће се пет изборних листа.

            Међу 237 кандидата налази се и 15 житеља Банатског Новог Села, и то у оквиру четири листе.

На Коалиционој листи „Александар Вучић – Панчево сутра“, четири: Горан Дивљак (8 место), Стеван Михајлов (17 место), Недељко Топић (23 место) и Драгана Костић (55 место).

Коалициона листа „Панчево против насиља – Бирам борбу“, седам: Милан Рајин (12 место), Јелена Рајин (55 место), Александра Рајин (59 место), Лазар Богдан (60 место), Марко Слијепчевић (61 место), Виктор Гашпар (63 место) и Драган Штефан (67 место).

Коалициона листа „Панчево – Борба против насиља“, двоје: Марина  Царина (6 место) и Миливој Савић (16 место).

Листа „Група Панчево – Ваше комшије“, двоје: Синиша Којић (7 место) и Нина Ардељан (25 место).

Када су избори били по већинском изборном систему Банатско Ново Село, као уосталом и друга насељена места, имали су загарантоване одборнике. Већа насеља по 4, а мања од 1 до 3. Банатско Ново Село је редовно имало својих 4 одборника…

Међутим, пропорционални изборни систем који је тренутно на снази „смањио“ је присуство одборника из насељених места у Градској скупштини, односно број одборника са села ничим није загарантован. Може их бити и свих 70, а може да се деси да нема ни једног одборника из насељених места. Ово зависи од месних организација неке од политичких странака, њиховог политичког или неког другог „утицаја“ у градским организацијама, али и добре воље „шефова“…

Банатско Ново Село, поглед на зграду Месне заједнице. Фото: Банатски добошар

Како ствари сада стоје и по незваничним подацима неких од истраживача јавног мњења, у Скупштину града Панчева по свему судећи улази пет Новосељана, троје из власти и двоје из опозиције.

Али, ипак, сачекајмо 2. јун.