Атлетско првенство Балкана у Турској:  Миланa Тирнанић у штафети оборила државни рекорд

            У току протеклог викенда, на стадиону „Ататурк“ у Измиру, одржано је атлетско Првенство Балкана за сениоре. Само такмичење окупило је око 430 врхунских атлетичара из 21 земље, а међу њима су се нашли и бројни олимпијски, светски и европски шампиони.

            Већ првог дана такмичења у суботу, 25. маја српска репрезентација, а која је бројала 23 члана, освојила је 7 медаља: 1 златну, 4 сребрне и 2 бронзане.

            Међу српским атлетичарима била је и Милана Тирнанић, члан Атлетског клуба „Панонија“ из Панчева, иначе једна од најбржих српских спринтерки, која је у трци на 100 метара остварила резултат од 11:36 секунди, а што је само 2 стотинке од националног рекорда на 100 метара.

            По речима тренера „Паноније“ Саше Стојиловића, овај резултат, као и пето место у финалној трци, ће јој донети и доста бодова за учешће на Европском првенству јуна месеца у Риму.

            На самом крају тог такмичарског дана женска штафета на 4х100 метара у саставу: Тирнанић, Илић, Врета и Лукић донела је, по други пут овог месеца, обарање државног рекорда резултатом од 44.36 секунди. Овај резултата је омогућио да се у генералном пласману освоји сребрна медаља.

            Успеси националног тима у коме је и атлетичарка из панчевачке „Паноније“ уздиже овај мали клуб међу светским атлетским силама, и даје наду да се на новим такмичењима и Олимпијским играма у Паризу, могу очекивати и нови рекорди, односно награде. Осим самог клуба Милани велику подршку даје и Спортски савез Панчева, као и сам град Панчево.

            На крају треба рећи да Милану Тирнанић уз тренера Слободана Стојића тренира и Laurent Mawley, светски познати тренер холандске репрезентације, а који је иначе и тренер светске шампионке Femke Bol.

            (Банатски добошар/АК „Панонија“)