Банатско Ново Село: У сусрет Дану жена кроз прохујала времена

                У суботу, 2. марта чланице Удружења жена „Новосељанке“/„Boboacele“ за своје мештанке и све друге госте приредиле су десету изложбу под називом „У сусрет Осмом марту“.

                Изложба је приређена у просторијама удружења, у згради Месне заједнице, а сам догађај отворила је Снежана Баба, председница удружења. Поред ње присутнима су се обратили и Санела Марић, једна од донаторки и Недељко Топић, председник Месне заједнице.

„Организацијом још једне овакве изложбе, десете по реду, намера је нашег удружења да се Банатско Ново Село традиционално прикључи међународном обележавању великог женског празника. Осим експоната које смо у ранијем периоду прикупиле и добиле, данашња изложба је богатија и за део заоставштине бака наших суграђанки Стеле Јурише и Санеле Марић, а које су такође поклон нашем удружењу. Новом донацијом наш фундус старих и вредних експоната добио је на квалитету и квантитету тако да се посетом нашим просторијама можете вратити у времена наших бака, њихових рукотворина, односно начину њиховог облачења и живота“, навела је за наш портал Снежана Баба.

Поред одевних и кућевних експоната на изложби су били изложени и радови чланица Удружења који су израђени на радионицама Етно Мреже.

Вредне Новосељанке су за све посетиоце изложбе припремиле и традиционално слано-слатко послужење.

Заједничка фотографија, фото: Банатски добошар