Јужни Банат: Равнање атарских путева као политичко питање

                Како јављају регионални медији ових дана су пољопривредници из Сакула, Баранде, Сефкерина и Опова спровели акције равнања атарских путева на својим катастарским општинама.

                Вест не би била толико необична да ову акцију, а за разлику од суседних средина, није подржала локална самоуправа.

                Наиме, након састанака који су имали у кабинету председника општине Опово пољопривредницима ових насеља, преко месних заједница, обезбеђено је гориво и они су могли да крену у планиране акције.

Девастиране путеве су протеклог петка поправљали Сакуљани, у суботу су то радили Баранђани, а у недељу су своје атарске путеве сређивали Оповчани и Сефкеринци.

                За разлику од њих, о чему смо писали на нашем порталу, својим личним средствима (нафтом) атарске путеве су на својој територији уређивали пољопривредници из Банатског Новог Села и Долова, а који припадају граду Панчеву.

                И сад се поставља питање како то да град Панчево, као вишеструко богатија средина (са једним од највећих градских буџета у Србији), нема новца да подржи једну овако позитивну и од општег интереса корисну акцију, а сиромашно Опово има!?

                Биће да је у питању политика! Јер, Новосељани и Доловци учествовали су прошле године на протестима и блокадама пољопривредника, а и често критикују потезе власти и њихову аграрну политику у Србији.