Панчево: Усвојен ребаланс градског буџета

У среду, 20. марта одржана је седница Скупштине града Панчева на којој су одборници усвојили ребаланс градског буџета и он сада износи 8 милијарди и 418 милиона динара.

Ребаланс буџета први је образложио градоначелник Александар Стевановић, који је навео да се након добијању средстава од Управе за капитална улагања АП Војводине, за три капитална објекта у граду: изградње фекалне канализације у насељу Караула, наставак изградње Улице Димитрија Туцовића и изградња Улице Кнеза Михајла Обреновића, ребалансом буџета створила прилика за нове капиталне инвестиције.

Стевановић је тако најавио планираних 50 милиона динара за изградњу око 8 дечијих игралишта у насељеним местима, помоћ за одржавање депонија у насељеним местима у трогодишњем износу од око 150 милиона динара, фекалну канализацију на Баваништанском путу у износу од 36 милиона динара, као и 150 милиона динара за тоталну реконструкцију зелене пијаце у граду Панчеву. Градоначелник је истакао и да је ребалансом буџета обезбеђено и додатних 16 милиона динара за ЈКП „Хигијену“, за набавку новог специјалног возила за одношење чврстог комуналног отпада, увећања средства за ЈКП „Зеленило“ за квалитеније обављање свог посла, као и да су обезбеђена средства за изградњу канализације и набавку грејних котлова за основну школу „Васа Живковић“ у Панчеву.

Александар Стевановић

На седници је усвојен и предлог одлуке о покретању поступка јавно-приватног партнерства за изградњу канализационе мреже у насељеним местима.

Маја Витман, градска менаџерка најавила је овим пројектом изградњу 180 километара фекалне канализације у осам насељених места (сем Старчева где је она завршена), као и 80 километара потисног канализационог вода како би се сеоске канализационе мреже усмериле на градске фекалне колекторе.

Панорама Панчева, фото: Printscreen